Rólunk

Aki szeretné megismerni az igazi olasz kultúrát, megtapasztalni az olasz életérzést és nem utolsó sorban az olasz konyha remekeit, annak bizony a félsziget tengerparti strandjainál beljebb kell merészkednie. Béreljünk Vespát, vagy induljunk neki egy ízig-vérig olasz Fiat 500 -assal vagy csak üljünk fel a Trenitalia egyik szerelvényére, túrázzunk egyet és fedezzük fel Itália aprócska falvait, ugyanis pont ezeken az eldugott kis helyeken kóstolhatunk bele az olasz Mamma-k konyharemekeibe.  

Olaszországi kalandozásainkból mindig csomó élménnyel és bizony nagy "szívfájdalommal" tértünk haza: 
"jaj de kár, hogy most nem tudunk leszaladni Matteóhoz egy friss briósért..."
"úgy megkívántam most egy ricottás-spenótos cannelloni-t!"
"hú de megennék most egy Alfredo-bácsi féle Farinátát..." 
Ekkor jött az ötlet: mi lenne, ha megpróbálnánk mi is az olasz konyha egy piciny szeletét otthonunkba varázsolni? Miért is ne? Így indult el recept-utazásunk, a Pasta per due, főként "tészta ételekkel, két fő részére", mellyel remélhetőleg Nektek is kedvet csinálunk egy-egy olasz étel elkészítésére vagy ami még jobb, egy igazi olasz körutazásra. 

Buon appetito!
Erna e Csaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...