Tészta alapreceptek


Ravioli tészta

Hozzávalók

  • 300 g liszt
  • 6 tojás
  • 1 evőkanál extraszűz olivaolaj
  • csipetnyi só
  • víz


1. Válasszuk el a tojássárgáját és gyűjtsük őket egy kis tálban. Vegyünk egy kellően nagy tálat a tészta összeállításához, öntsük bele a lisztet, formáljunk a közepébe egy mélyedést ahova beleöntjük a tojássárgáját és az egy kanál olivaolajat. jól keverjük össze, időnként adjunk hozzá kevés vizet, míg a tészta egy homogén rugalmas szerkezetet nem kap.











2. Enyhén lisztezzünk be egy gyúródeszkát, majd azon gyúrjuk tovább a tésztát. Ezután folpackba zárva pihentessük 1 órát. Utána már jól formázható, nyújtható ravioli számára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...