Ravioli tészta
Hozzávalók
- 300 g liszt
- 6 tojás
- 1 evőkanál extraszűz olivaolaj
- csipetnyi só
- víz
1. Válasszuk el a tojássárgáját és gyűjtsük őket egy kis tálban. Vegyünk egy kellően nagy tálat a tészta összeállításához, öntsük bele a lisztet, formáljunk a közepébe egy mélyedést ahova beleöntjük a tojássárgáját és az egy kanál olivaolajat. jól keverjük össze, időnként adjunk hozzá kevés vizet, míg a tészta egy homogén rugalmas szerkezetet nem kap.
2. Enyhén lisztezzünk be egy gyúródeszkát, majd azon gyúrjuk tovább a tésztát. Ezután folpackba zárva pihentessük 1 órát. Utána már jól formázható, nyújtható ravioli számára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése