2012. május 19., szombat

Spenótos ravioli

Hozzávalók


Alaptészta 
lásd a Tészta alapreceptek oldalon.


Töltelék
  • 500 g spenót
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g ricotta
  • vaj, só, bors
  • 1/4 szerecsendió

1. Egy kellően nagy lábosban a finomra összekockázott hagymát olivaolajon üvegesre pároljuk majd a végén fokhagymanyomóval belenyomjuk a két gerezd fokhagymát és azt is kicsit megfuttatjuk. A tűzről levéve sóval borssal ízesítjük, majd egy szerecsendió negyedét belereszeljük, jól átkeverjük.

2. Ha sikerül zsenge spenótot beszereznünk, akkor annak nem kell eltávolítani a szárát, viszont ha keménynek találjuk, akkor érdemes attól megszabadulni. Mosás után lecsepegtetjük, és fontos, hogy víz nélkül a megdinsztelt hagymára helyezzük, majd a gáz enyhe fokozatán (1-es fokozat) párolódni hagyjuk. Pár perc után megszórjuk sóval, majd rövidesen az egész spenót összeesik, anélkül, hogy megbarnulna. Jól forgassuk össze a hagymával.



3. A ravioli formába óvatosan beleegyengetjük a kinyújtott tésztát, majd megtöltjük a hagymás-spenótos töltelékkel. Ezután kevés ricottát is rakunk rá.





4. Tálaláskor extra szűz olivaolajjal enyhén megöntözzük, kevés parmezánt reszelünk rá és kevés paradicsomszósszal és bazsalikommal díszítjük.


1 megjegyzés:

  1. Igazán ízletesnek hangzik, imádom az olasz ételeket, szóval kíváncsian várom a finomabbnál finomabb étkeket...:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...