Alaptészta
lásd a Tészta alapreceptek oldalon.
Töltelék
- 500 g spenót
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g ricotta
- vaj, só, bors
- 1/4 szerecsendió
1. Egy kellően nagy lábosban a finomra összekockázott hagymát olivaolajon üvegesre pároljuk majd a végén fokhagymanyomóval belenyomjuk a két gerezd fokhagymát és azt is kicsit megfuttatjuk. A tűzről levéve sóval borssal ízesítjük, majd egy szerecsendió negyedét belereszeljük, jól átkeverjük.
2. Ha sikerül zsenge spenótot beszereznünk, akkor annak nem kell eltávolítani a szárát, viszont ha keménynek találjuk, akkor érdemes attól megszabadulni. Mosás után lecsepegtetjük, és fontos, hogy víz nélkül a megdinsztelt hagymára helyezzük, majd a gáz enyhe fokozatán (1-es fokozat) párolódni hagyjuk. Pár perc után megszórjuk sóval, majd rövidesen az egész spenót összeesik, anélkül, hogy megbarnulna. Jól forgassuk össze a hagymával.
3. A ravioli formába óvatosan beleegyengetjük a kinyújtott tésztát, majd megtöltjük a hagymás-spenótos töltelékkel. Ezután kevés ricottát is rakunk rá.
4. Tálaláskor extra szűz olivaolajjal enyhén megöntözzük, kevés parmezánt reszelünk rá és kevés paradicsomszósszal és bazsalikommal díszítjük.
Igazán ízletesnek hangzik, imádom az olasz ételeket, szóval kíváncsian várom a finomabbnál finomabb étkeket...:)
VálaszTörlés